torsdag, februar 09, 2006

Litt fra her og der.

Aftenposten: Terningkast 6

Anmeldelse

"Bunnsolide skuespillerprestasjoner er med på å gjøre dette til Hanekes mest tilgjengelige film. Han har full kontroll over spenninger, stemninger og tempo, det vil si at han taler thrillerspråket flytende. Og det er som om Kafka og Hitchcock slår seg sammen, de intetanende forfølges av noe navnløst."

Dagsavisen: Terningkast 5

Anmeldelse

"Det er ikke vanskelig å se hvorfor denne filmen, med sitt stille og urovekkende lynne, etterlater seere numme av ubehag. Akkurat det er blitt Hanekes varemerke som regissør."

Dagbladet: Terningkast 5

Anmeldelse

"Daniel Auteuil er intet mindre enn briljant i rollen som mannen som vrir seg i ubehag når han blir stilt ansikt til ansikt med en mulig erkjennelse av skyld. Han blir en overbevisende personifisering av noe større - en kollektiv skyld."

Bergens Tidende: Terningkast 6

Anmeldelse

"Uten å plage oss med en drøvtygget historie, inviterer han [Haneke] oss til å dra våre egne konklusjoner i dette perfekte, filmatiske spenningsdramaet, hvor paret Binoche/Auteuil får briljere."

2 kommentarer:

Anonym sa...

filmlisten.no : 9/10 poeng. Jauda. Eg skal sjå filmen i morgo (og planen min er å sitte mellom Atle og Tor), men det skal ikkje du.. for du er ein snik.

Anonym sa...

nevn for atle at den vetle mannen skylder meg ein tiar !

eg lyg ei !