mandag, mai 22, 2006

Modern World



It was a torch driving the savages back to the trees

Den moderne verden. Ah. Jeg er jammen blitt populær i Kråkevingen. Jammen på tide at mitt navn blir kjent i Moss-regionen spør du meg. Jeg har tidligere vært på Brann-kampen. Det var gøy. Nå har jeg vært på Krohnsminde og sett Løv-Ham drite seg ut i Adeccoligaen. Det var mye gøyere. Pølsene var elendige. Det er slik det skal være. Det føles som å gå tilbake i tid, før fotballen ble kommersialisert. Jeg satt på en elendig benk sammen med tre pensjonister som diskuterte fortball som om de aldri hadde hørt om videoanalyse og høyt vs. lavt press. Det er deilig. Samtidig var det en ren familieutflukt for de fleste. Jubelen var stor da Løv-Ham fikk til noe, men jubelen var størst da speaker (i Oslo-aksent) ga beskjed om at brann hadde gått opp i ledelsen i Skien. Fantastisk.

Modern world don't ask why
Cause modern world will build things high


Brann derimot er i bunn og grunn en ganske glossy affære. Stadion blir utbygd til å ligne så mye som mulig som det tilsvarende bygg i England ser ut som, samtidig som man prøver å maksimere inntekter ved billettsalg. Greit nok det. Begge tingene er fine. Men Brann utvider og utvider uten å tenke på at en dag så kan det sportslige gå til helvete. Utvid heller bunnlinjen.

Uansett nok fotball. Nå gjelder det å studere til siste eksamen. Der er det stort sett ikke snakk om annet enn moderniteten og det moderne. Som visstnok har eksistert siden opplysningstiden. Fint å se at vi tross alt ikke har avansert så mye i tankegangen siden dengang da.

Cannes-festivalen er i gang. Almodovar er ute med en ny film, det er også Ken Loach. Hurra for de gamle gutta. Få kvinner i år også. Norge skal visstnok gjøre det bra, med "Slipp Jimmy Fri", "Uro" og "Den Brysomme Mannen". Får håpe noen sanker noen priser, men det ser fortsatt ikke lyst ut. Hvor lenge må vi vente før en norsk film er på konkurranseprogrammet i en av de store festivalene? San Sebastian er en ok festival og vi bør være stolte over at "Uno" kom med. Det burde også bevise at den er en langt bedre film en "Hawaii, Oslo". Men den var fortsatt ikke god nok til å stikke av med priser. Vi har fått mange nye stemmer, men jeg savner klarhet. Sletaune sin forsvant med et gisp med "Naboer".

1 kommentar:

Reidar sa...

Tusen takk for at det vissheten om at det fantes andre mennesker som ikke liker Hawaii: Oslo. Oppskrytt.