torsdag, januar 19, 2006

VG anmelder en av mine favorittfilmer fra ifjor DEL 2!

Dagbladet er også ute med en anmeldelse. Les forrige bloggpost hvis du ikke skjønte den forrige setningen. Her er litt sammenligning:

Dassbladet:

«Gudenes kamp» er et forsøk på å lage politisk kunstfilm med stor K, og inneholder blant annet erigerte kjønnsorganer, en voksen mann som i affeksjon pisser på seg og smellfeite folk som har svett og usminket sex. Jeg blir kvalm og støtt, ikke på grunn av det halvpornografiske innholdet, men på grunn av at «Gudenes kamp» er så inni hampen lite severdig.

Meg:

Men viktigst av alt, er at filmen gir deg mye å tenke på. Dette er intet mindre enn en liten sensasjon, og en av de beste filmene i årets BIFF. Det er en førpremiere, Tour De Force har kjøpt den opp. Den er ikke garantert visning i Bergen da, da kinosjefer har en tendens til å ikke ville sette opp slike "vanskelige" filmer på kino. Det er deres tap.

Dassbladet:

Dette miserable forsøket på å provosere og kritisere mangler nemlig fullstendig retning og substans, og blir bare en ekkel, usympatisk smørje.

Meg:

Resten av filmen er fortalt på en naturalistisk måte, med underspilling fra de flestes parter. Stilen kan minne om Antonioni, men også Kubrick kom i tankene mine da jeg så filmen. Intet bilde er unødvendig. Bruk av arkitektur og geografi er på et uanstendig bra nivå, noe som tydeligvis blir regissørens kjennemerke.
(...)
Det er en film drevet av bilder og lyd, selve essensen i le cinema. Bruken av lyd er ikke mindre enn mesterlig.

Dassbladet:

Dessverre for ham blir det utført på en særdeles monoton måte, fullstendig uten sjel og dybde. «Gudenes kamp» griper deg rett og slett aldri.

Meg:

Det er heller ikke en plot-drevet film. Det er en film drevet av bilder og lyd, selve essensen i le cinema. (...) Men viktigst av alt, er at filmen gir deg mye å tenke på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Filmen fikk fem i dagens klassekampen. Kanskje du leser feil avis? Til dassbladets forsvar kan det sies at det e mye gøyere å lese drittslenging enn skryt